Идва Миден уикенд

Миден уикенд е тематичното забавление в края на тази седмица (9-11 юни), в което бургазлии и гостите на града ще могат да опитат много и различни рецепти от морска храна, предложени от местните ресторанти.

Във фиестата ще участват „The Crazy Family“ с Луди миди и Ризото с морски дарове, Ресторант „Ethno“ с Миди Прованс и Ризото с миди и домати и „Златна рибка“ с Миди по моряшки с девесил, масло и бяло вино, Миди с ориз, Средиземноморска супа с миди, Миди саганаки и Морски микс с миди, калмари и скариди в билково масло.

В 10.30 часа на остров Света Анастасия ще се проведе инициатива „Чистото Черно море“ – почистване на акваторията край острова. След това посетителите ще могат да опитат Миди на тенекия, ще бъде открит и плажният бар. 

По същото време в Културно-туристически център „Ченгене скеле“ ще се предлагат Миди в черупка с бяло вино и Миди с узо и горски билки. В Зоопарка в Бургас – Миди по рибарски.

Алтернативно събитие в рамките на тематичния уикенд организира Природонаучният  музей в Бургас. На 10 юни (събота), от 12:00 до 14:00 ч., ще се проведе Детска научна работилница за запознаване с мидите и охлювите, обитаващи Черно море.

Децата ще видят тези важни водни обитатели и ще научат интересни факти за тяхната биология. След това всяко от тях ще изработи собствена научна колекция от миди. С помощта на музейните експерти те ще могат сами да ги определят и да им поставят етикети, както в една истинска колекция. Входният билет за деца е 5 лева.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email