Звездата Бадр Хари ще се бие в Бургас

Световната организация GLORY официално обяви Бургас за домакин на сблъсъка между Бадр Хари (106-16, 92 KO) и естонеца Уку Юрендал (19-8, 15 KO) от серията Heavyweight Grand Prix, чийто победител ще се класира за финала през декември. Един от най-великите професионални кикбоксьори на всички времена идва за първи път у нас и на Балканите, като това поставя България с нов висок имидж на бойната карта в световния кикбокс. Любимецът на няколко поколения фенове на бойните спортове и любимец на краля на Мароко Мохамед VI идва с антуража си и единствено желание да постигне победа в Бургас и да се докосне до България, за която многократно е чувал от приятелите си в тренировъчната зала.

Първоначално Бадр Хари трябваше да се бие на на GLORY 88 на 9 септември в Париж, но изненадващо се оттегли от мача си с Джеймс Максуини в знак на съпричастност след опустошителното земетресение с жертви в Мароко.

„Развълнувани сме да осигурим бърз обрат и да върнем Бадр Хари обратно на ринга“, каза Роби Тимърс, мачмейкър на GLORY. „За съжаление на тази дата Джеймс Максуини не може да се качи на ринга. В резултат на новите преговори Уку Юрендал ще бъде претендент за голямата награда. Този мач ще бъде изпълнен с много екшън“.

А голямия залог за шампионът от Heavyweight Grand Prix е половин милион долара, като в нощта на 7 октомври в зала „Арена Бургас“ ще има още един мач от сериите в тежка категория – този между Леви Ригтърс и Мартин Терпстра.

С мача на Хари и Юрендал официалната файт карта на GLORY набъбва до 10 мача, което превръща 89-та гала вечер от световната верига в една от най-мащабните правени в Европа.

В „Арена Бургас“ се очакват и всички привърженици на легендарното „златно момче“ на организацията, които си купиха билети за GLORY 88 в Париж и не успяха да го видят на ринга.

Билети за GLORY 89 можете да намерите на: www.bilet.bg.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email