За първи път в историята си Бургас има клуб по артистично (синхронно) плуване!

Бургас е известен у нас, а и далеч зад границите на България със силните си школи по акробатика, художествена гимнастика, спортни танци. Всички те имат много допирни точки с изкуството, хармонията и красотата. Но тук никога не е функционирал клуб по синхронно плуване – спорт, който съчетава елементи от другите три изброени, но се практикува във вода. Е, това „никога“ вече не важи.

С удоволствие ви съобщаваме новината, че в Бургас е създаден клуб по артистично плуване „Виа Аква“. В момента той набира за съставяне на отбор момичета, навършили 5 години. Тренировките ще се провеждат в Плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“, а Община Бургас подпомага първите стъпки на новия клуб, както го е правила много пъти за други спортове.

Артистично плуване е новото официално название на синхронното плуване. То е дисциплина, комбинираща водния спорт с танци и музика. Включва пленяващи елементи от спортната акробатика, от различни видове гимнастика – хореографски движения и грациозност под съпровод на музика; от плуване – изучаване техниката на плувните стилове; от подводния спорт – гмуркане и продължително задържане под повърхността на водата (апнея).

Треньорският екип на КАП „Виа Аква“ е в състав:

* Сирсе Колас Кано – национална състезателка на Куба по синхронно плуване, печелила златни медали на състезания в Централна Америка и Карибите.

* Даяна Бояджиева и Десислава Куцарова – дългогодишни състезателки и националки по спортна акробатика.

* Димитринка Георгиева – квалифициран треньор за начално обучение по плуване.

* И с подкрепата на Юлия Чубурова – дългогодишна състезателка и треньор на отбора по синхронно плуване в София – „НСА“.

Тел. за връзка: 0896 373 874 / 0896 647 671.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email