За първи път Бургас ще бъде домакин на флаг футбол турнир

За първи път Бургас ще бъде домакин на флаг футбол турнир. Той е организиран от ALFA Sport – ALFA CUP и ще се проведе в два дни – 17-ти и 18-ти юни (събота и неделя) на игрището на Спортен център „Изгрев“.

Флаг футболът е бързоразвиващ се спорт, разновидност на американския футбол, но без контакт. Определено това, че няма сблъсък, не отнема от красотата на спорта, а напротив. Тук също могат да се отличат атлетични изяви, добра физическа и кондиционна подготовка. Интересен факт, поради който спортът не е за подценяване, е, че флаг футболът ще бъде приет в следващите Олимпийски игри през 2028 година в L.A., USA.

Участие в турнира ще вземат отбори от София – Sofia Bears, Варна – Varna Sharks, Стара Загора – AFC Zagora Titans, Шумен – Shumen Brewers, и за Бургас отборът Wolves Burgas.

Отборът на бургаските вълци съществува едва от 7 месеца и в него вземат участие над 30 младежи – 10 жени и 12 деца. В България има само 2 женски и 3 детски отбора, като едните са тези на вълците. За краткото съществуване на отбора той вече е участвал в 3 турнира и е завоювал второ и трето място в две от представянията си.

Очакваме вашата подкрепа на трибуните на спортния център, за да станем свидетели на конкуренцията за титлата ALFA отбор по флаг футбол за 2023 година.

Програма на турнира:

Събота – 10:00-13:00 часа, 16:00-20:00 часа.

Неделя – финали: 09:00-12:00 часа.

* Събитието се осъществява със съдействието на Българската федерация по американски футбол и Община Бургас.

Наградният фонд е предоставен от Декатлон Бургас. За хидратиране на играчите ще се погрижат „Бачково”. „Победа” и „Ядки ТРИ“ ще ги подсилят със своите хранителни продукти, флаговете за турнира са изработени от www.flagfootball.bg, озвучаване – BVS Entertainment, рекламни материали – Art Company Ashanti.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email