Започват срещи на бургаски зрелостници с различните университети

За пета поредна година Община Бургас, Регионалното управление на образованието и  кариерните консултанти към Центъра за развитие на личностното развитие организират поредица от информационни срещи, които ще се проведат в училищата от днес до 15 март. В тях ще участват преподаватели от Бургаския свободен университет, университета „Проф. д-р Асен Златаров“, Филиалите на Национална художествена академия и Софийския университет „Свети Климент Охридски“ в Бургас.

В обсъжданията по места ще се включат ученици от гимназиален етап от Строителния техникум, Електротехникума, Механотехникума, „Епископ Константин Преславски“, Морското училище, Английската, Немската, Търговската и Гимназията за романски езици, Химическия техникум, Гимназията по компютърно програмиране и иновации, както и средните училища „Свети Свети Кирил и Методий“, „Константин Петканов“, „Димчо Дебелянов“ и „Петко Росен“.

Целта на срещите е зрелостниците да получат полезна информация относно подготовката, приема и условията за кандидатстване във висшите учебни заведения и да бъдат представени ползите от образованието в Бургас и мотивиране на младежите да останат тук.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email