Запишете се за третата Младежка академия за доброТворци

След успешното провеждане на първите две Младежки академии за доброТворци, Община Бургас и нейната младежка платформа „Бургас харесва младите“ отново търсят младежи с мотивация и свежи идеи, които искат да се включат в третото ѝ издание. То ще се проведе във втората половина на юли в Бургас. Участието на младежите е безплатно.

Целта на Академията е участниците да развият знания, умения и компетенции, необходими за включването им в доброволческата структура към Община Бургас, зародила се по време на първата и втора академия, както и да дават свежи и иновативни идеи за събития, инициативи и пространства, които да развият родния им град.

Желаещите да кандидатстват трябва да попълнят формуляр до 04 юли с кратка мотивация на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/1CK4GbfoX9HXTcTuLeD7z_ODKpjEuprynMHXoWWW0B2Q/edit

Кандидатите трябва да бъдат младежи между 15 и 25 години, с предприемачески дух и идеи за развитие. Те ще бъдат одобрени според мотивацията и след провеждането на интервю.

Академията за младежи ще се проведе на няколко тематични блока, в рамките на които участниците ще придобият по-задълбочени знания за функциите и структурата на Общината, и за въпросите, касаещи младежката общност и най-вече тези на възраст между 15 и 25 години.

В рамките на третия ден от Академията участниците ще имат възможността да се срещнат с проактивни, признати и вдъхновяващи личности, своеобразни посланици на иновациите и доброволчеството по света и у нас. Тези съвременни и млади будители, не само ще споделят своя личен и професионален път, но и ще бъдат ментори на участниците при създаването на концепции за бъдещи доброволчески каузи.

За финал – участниците, обединени в екипи, ще презентират своите доброволчески идеи и ще се „състезават“ за финансиране.

Младежите, част от настоящия доброволчески корпус ще имат специална сесия, в рамките на която ще споделят досегашния си доброволчески опит.

Повече информация можете да намерите във фейсбук и инстаграм профилите на общинската младежка платформа – „Бургас харесва младите“.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email