Запишете се за втората Младежка академия за доброТворци

След успешната първа инициатива всички млади хора, които имат свежи идеи и искат да реализират изключително интересни и вдъхновяващи проекти и събития, инициирани от ядрото доброволци, могат да се запишат във второто издание на Младежката академия за доброТворци.

Предстоящата инициатива ще се реализира в рамките на два уикенда – 10 и 11 октомври и 24 и 25 октомври, а участието в нея отново е безплатно.

Целта на Академията е участниците да развият знания, умения и компетенции, необходими за включването им в доброволческата структура към Община Бургас, зародила се по време на първата академия, както и да дават свежи и иновативни идеи за интересни събития и за развитието на родния им град.

Желаещите да участват трябва да попълнят формуляр най-късно до 1 октомври с кратка мотивация, който вече е споделен в т.нар. „Дискусия“ на събитието тук:  https://www.facebook.com/events/3208547059253311/

Кандидатите трябва да бъдат младежи от Бургас между 15 и 25 години, с предприемачески дух и идеи за развитие. Те ще бъдат одобрени въз основа на своята мотивация и лично интервю, което ще се проведе в определен предварително час между 5 и 8 октомври.

Програмата по време на тези два уикенда ще е разделена на няколко тематични блока, в рамките на които участниците ще придобият по-задълбочени знания относно функциите на Общината и нейните структури, проблемите, касаещи младежката общност.

Те ще имат възможност да се срещнат с проактивни, признати и вдъхновяващи личности – своеобразни посланици на иновациите и доброволчеството по света и у нас. Тези съвременни и млади будители, не само ще споделят своя личен и професионален път, но и ще бъдат ментори на участниците при създаването на концепции за бъдещи доброволчески каузи. За финал – участниците, обединени в екипи, ще презентират своите инициативи и ще се „състезават“ за финансиране.

Младежите, част от настоящия доброволчески корпус ще участват в организирането и реализирането на второто издание на Академията. Те ще имат специална сесия, в рамките на която ще споделят досегашния си доброволчески опит

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email