Зам.-кметът Йорданка Ананиева: Бургазлии са хора, които спазват наложените условия

“ Основните задачи, които са пред нас са свързани с дейностите по преодоляването на пандемията. В момента кризисният щаб заседава, за да могат да се набележат следващите мерки, които да бъдат навременни и ефикасни, за да може да предпазим колкото се може повече съграждани от тази зараза. Мисля, че бургазлии са хора, които спазват наложените условия. Хората се съобразяват с тези мерки за социална изолация. Много от нашите стуруктури, които нямат ежедневни дейности се включват в доброволните екипи „-сподели за Общинско радио Гласът на Бургас зам.кметът по “ Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ Йорданка Ананиева по повод Международния ден на здравето.

На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник. Това е професионалният празник на всички лекари, зъболекари, сестри, акушерки, фармацевти и всички здравни работници, посветили живота си на каузата да опазват здравето на хората.

7 април е обявен за Ден на здравето през 1948 г., когато е основана Световната здравна организация. От 1964 г. на тази дата в България се чества Денят на здравния работник. 180 са страните членки на СЗО, които работят по програми, насочени към решаване на здравните проблеми съвместно с правителства, специализирани организации на ООН и неправителствени формации.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email