Зам. кметът Диана Саватева се срещна с представители на танцови, артистични, музикални и творчески организации

„Целта на тази среща бе поискана първо от тези общности след като направихме подобна със спортните клубове. Ден по-рано имахме друга среща със свободните и независими творци. Отговорихме им и направихме връзка с РЗИ. Нашата роля в случая е по-скоро на организатори и медиатори. Няма как аз да тълкувам Заповед на министъра. Ако нещо може да си позволи общината да съдейства, никога няма да каже-„не“.-сподели зам. кметът по „Култура, туризъм и спорт“ в Община Бургас по повод среща с представители на танцови, артистични, музикални и творчески организации за възможностите, изискванията и провеждането на репетиции на открито и закрито.

Зам. кметът Диана Саватева каза още, че присъстващите ще подготвят въпроси, които биха могли да бъдат отправени до Министерствата на здравеопазването и културата. Освен това, вече има създаден регистър и на т.нар. „независими и свободни творци“.

„Въпросите касаят възможностите за тренировки с деца, културни занимания и за провеждане на занятия на закрито и открито“-заяви и д-р Кацахян от РЗИ-Бургас по време на срещата.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email