На Кръстовден: Доц. Димо Колибаров: Откриваме учебната година в НХА-Филиал Бургас, акредитираме нова магистърска програма

С тържествен водосвет ще бъде открита новата академична година в НХА-Филиал Бургас, от 17:30 часа, днес. Церемонията ще бъде изнесена пред Магазия 1, във връзка с общоприетите противоепидемични мерки в страната.

„Откриването съвпада с прекрасен християнски празник, с Кръстовден. Дано това да е една успешна учебна година, надявам се да е нормална. Радостното е, че интереса към Филиала нараства. 35 са новоприетите студенти, с които броят на обучаващите се в Бургас е над 110”, каза в ефира на радио „Гласът на Бургас” доц. Димо Колибаров, директор на НХА-Филиал Бургас.

В ход е процедура по разкриване на новата магистърска програма „Културното наследство по Българското Черноморие“. Тя ще бъде свързана с изкуствознание и реставрация, стана ясно от думите на доц. Колибаров.

„Избралите да се обучават в специалността, ще могат да се реализират и като изкуствоведи, и като културни гидове.”, добави още той.

За изминалите години НХА-Филиал Бургас доказа своята роля в културния живот на Общината. Учебното заведение предлага образователна дейност, запазваща индивидуалността, създаваща стремеж и условия за творческо и авторско поведение в студентите.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email