Сопраното Мария Цветкова-Маджарова: Ще накараме публиката да вибрира в емоцията на романтичен филм от 50-те

„Ретро класика“ са подготвили за бургазлии и гости на града солистите на  Държавна опера-Бургас. Концертът, част от програмата на културно-туристическите уикенди организирани от Общината, е на 3 юли, от 19:30 часа, в Експозиционен център „Флора”.

В програмата на петъчната вечер са включени както емблематичните песни на Франк Синатра, така и френски шансони, италиански канцонети, любими мелодии, които ще накарат публиката да вибрира в емоцията на романтичен черно-бял филм от 50-те.

„Направихме колаборация с Общината, включихме се в тематичните туристически уикенди. Първият концерт беше „Етно”, проведе се в двора на Етнографския музей. Имахме доста публика, което за нас беше огромно удоволствие. Благодарим на ПФА „Странджа”, които ни облякоха с носии от различни фолклорни области на България. На утрешния концерт, който ще се състои в отвореното пространство на Флората, ще представим програмата „Ретро класика”. Какво означава това? Ще чуете емблематични произведения, които са от стиловете суинг и ранен джаз. Повечето са познати на публиката от филмите на Чаплин или са използвани в черно-бели ленти. Музиката, която ще представим, е позната от джаз изпълнителите, а ние сме класически музиканти, пеем с класическа постановка. Лятото, жегата, въздухът и хората, които ще бъдат около нас, предразполагат към такъв тип програма”, каза в ефира радио „Гласът на Бургас” Мария Цветкова-Маджарова, оперна певица в Държавна опера-Бургас.

В концерта ще участва почти целият солистичен състав на Бургаската опера, сред които: Нона Кръстникова, Йоана Кадийска, Людмила Михайлова, Мария Цветков-Маджарова, Яни Николов, Бранимир Недков, Диман Панчев, Йордан Христозов. На рояла – Дария Кръстева, „която е ново попълнение в операта и сме изключително щастливи, защото се справя прекрасно”, добави сопраното на Бургаската опера.

За предстоящото официално откриване на Бургаски музикални празниците „Емил Чакъров” 2020, чуйте в звуковия файл от Мария Цветкова-Маджарова, сопрано в Държавна опера-Бургас:

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email