Внимание! Данъчните започват лятната си контролна кампания по Черноморието

Националната агенция за приходите започна лятната си контролна кампания за спазване на данъчното и осигурително законодателство по българското Черноморие. Във връзка със сложната икономическа обстановка, породена от епидемията с коронавируса, от НАП Бургас коментираха, че кампанията ще бъде изключително прецизирана, така че да не се допуска напрежение по време на извършване на контролните действия. С коректния бизнес сме от една и съща страна – страната на закона. Очакванията ни са за отговорно поведение на заетите в туристическия бранш и доброволно спазване на правилата.

От Националната агенция за приходите напомнят, че от днес започва прилагането на намалената ставка на данък добавена стойност от 9 % за книги, ресторантьорски и кетъринг услуги, бебешки храни и пелени. Ставката от девет на сто е временна и ще е в сила до 31 декември 2021 г.

На какъв данъчен режим остават бирата, виното, спиртните напитки и доставките до вкъщи, чуйте в звуковия файл от Христо Узунов, говорител на НАП – Бургас:

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email