Живко Петров: За да сбъдваш мечтите си не трябва да мислиш в посока дали ще напълниш тази зала или не, а трябва да сбъдваш мечтата на сърцето си

„Относно този цикъл „Зимни джаз вечери“ аз съм много благодарен и за мен е удоволствие, че ще открием с моето трио тези събития. Дълги години с Маруся и с Марги, хората подкрепящи българските артисти, правят града да разцъфне от музика, за което сме благодарни. Ще представим новия албум на триото, който е четвърти поред. Надявам се почитателите да останат заредени усмихнати.“

„Старая се музиката, която създавам да бъде по-достъпна, по-концентрирана и по-изчистена, което е и причината да достига по-лесно до българския слушател“-това сподели днес пред журналисти в КЦ „Морско казино“ виртуозният пианист Живко Петров по повод цикъла от концерти „Зимни джаз вечери“ обещаващ да привлече на бургаска сцена някои от най-добрите музиканти у нас, а началото на джаз срещите ще даде концертът на „JP3″. На събитието присъства зам. кметът по “ Култура, туризъм и спорт“ в Община Бургас Диана Саватева.

„Зимни джаз вечери“ е проект на културна организация „Арт мюзик ателие“, и се осъществява с подкрепата на Министерството на Културата. Зад инициативата стоят две дами – Маруся Русева и Маргарита Манова. И двете имат солиден опит зад гърба си при реализирането на подобни събития. Познати сред меломаните като организатори на фестивала „Джаз в Бургас“.

Живко Петров е роден на  25 юли 1970 г. във Велико Търново. През 1994 г. завършва НМА „проф. Панчо Владигеров“ със специалност пиано. Работи с много български музиканти като Лили Иванова, Йълдъз Ибрахимова, Камелия Тодорова, Белослава, Мария Илиева, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Любо Киров, Орлин Горанов, Васко Василев, както и международни такива .Основател е на триото JP3 (Живко Петров Трио).

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email