Жаклин Костадинова: Оттук нататък искам да се занимавам с музика, но желая да имам и образование

Днес разговаряме с Жаклин Костадинова, която преди седмица взе участие в два онлайн конкурса и спечели две първи награди и едно Гран при. Тя е солист на детски хор „Милка Стоева“ и пее от 4-ри годишна възраст. Жаклин учи в ОУ „Васил Априлов “ гр. Бургас и свири и на пиано. Има много награди от международни и национални конкурси. “ Пеенето за мен е удоволствие. Откакто се помня го правя, но трябва да имаш и желание. На пиано свиря от 6 годишна възраст. Не съм ходила все още на конкурси или изяви, но желая някой ден и това да се случи“-казва накратко за себе си Жаклин Костадинова.

„Оттук нататък искам да се занимавам с музика, но желая да имам и образование защото за по-сигурно някой ден може да ми омръзне да пея и ще ми трябва сериозна професия. Има много голяма конкуренция, но ние сме състезатели и приятели, когато се състезаваме сме конкуренция, но когато се забавляваме сме приятели с моите колеги. Искам да благодаря на моя вокален педагог, на моето семейство, на учителите и приятелите ми, както и на почитателите ми защото без вас нямаше да съществува Жаклин Костадинова“-споделя още за себе си Жаклин.

През свободното си време Жаклин обича да чете книги, да кара велосипед, както и да излиза с приятелите си.

До Жаклин обаче, стои нейния твокален педагог и това е Мариета Секлемова. Тя работи в детски „Милка Стоева“ вече 22 години. „Това е най-голямата школа и най-голямото удоволствие за мен. Срещата ми с талантливи деца взаимно ни обогатява и ни носи радост при нашите занимания.“-казва за себе си и Мариета Секлемова.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email