„Ето къде си в млякото на мечтите“ е в Никулденската празнична програма

Филмът „Ето къде си в млякото на мечтите“ е част от Никулденската програма за отбелязване на патронния празник на града. Прожекцията е в 17.00 часа на 2 декември (тази събота), в културен център „Морско казино“. Лентата разказва за българското представяне на Венецианското Биенале на изкуствата през 2022 година.

Тя е фокусирана върху работата на визуалния артист Михаил Михайлов и куратора Ирина Баткова, уточни в програмата на общинско радио „Гласът на Бургас“ неговият режисьор, оператор и продуцент Милена Кънева. Творбата е участвала в тазгодишното издание на „София флм фест“.

В нея участват Михаил Михайлов, Ирина Баткова, Ханес Андерле, президента на Венецианското биенале Роберто Чикуто и неговият куратор Чечилия Алемани, добави Милена Кънева. Музиката е на Николай Иванов-ОМ, Патрик Ламер, Харалд Стоян.

Милена Кънева започва кариерата си като актриса в България, а след това в Италия работи като журналист, продуцент на новини, режисьор и продуцент на документални филми. Тя снима документални репортажи и филми в Бразилия, Руанда, Бирма, Еквадор на тема човешки права.

Чуйте разговора с нея в звуковия файл

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email