Ето как ще почетат Деня на народните будители училища, детски градини и читалища в Бургас

Предстоящите събития, включени в обявената от Община Бургас програма за отбелязване на Деня на народните будители 1 ноември, са следните:

* СУ „Иван Вазов“ ще поднесе на 1 ноември венец при паметника на Петя Дубарова в Морската градина.

* ДГ „Пинокио“ – посещение на читалища и библиотеки за децата от I и II възрастова група.

* ДГ „Морска звезда“ – Трета и Четвърта група – патриотично филмово – театрално шоу „Българска дружина планина повдига“.

* ОУ „Любен Каравелов “ – на 31.10.2019 г. ще се състои радиопредаване, посветено на празника.

* ОУ „Свети княз Борис I“ – тържество за отбелязване на 1 ноември – Ден на народните будители.

* ОУ „Братя Миладинови“ – 31 октомври – поднасяне цветя при паметната плоча на Коджакафалията пред блока на ул. „Вардар“.

* Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев“ – поднасяне на цветя при паметника на Христо Ботев в Морската градина.

* Професионална гимназия по дървообработване – 31.10.2019 г., от 13:30 ч., след учебните занятия, в Актовата зала на училището ще се проведе тържество за отбелязване на Деня на народните будители – рецитал и кратка литературно-музикална програма. От 16:00 часа на 31.10.2019 г., сборен пункт Пантеона, ще бъдат поднесени цветя при паметника на патрона на училището Георги Кондолов.

* ОУ ,,Васил Априлов‘‘ – награждаване на ученици, спечелели първи награди в Конкурс за рисунка и литературна творба, посветен на 1 ноември, организиран от Народно читалище ,,Фар‘‘. Радиопредаване по случай Деня на народните будители организират групите за Занимания по интереси – Театрална група „Априловци“ и Вокална група „Априловски звънчета“ – 31.10.2019 г. – 12.10 ч. / 14.40 ч. Предстои и тяхно участие в празничното събитие ,,Днешните будители‘‘, организирано от Народно читалище ,,Фар‘‘- 31.10.2019 г., от 9.30 часа.

* ДГ „Раковина“ – поднасяне на цветя при алеята на възрожденците – ПГ  „Морячета“

* ДГ „Златното ключе“ – участие на децата от подготвителна група „Слънце“ в сутрешния блок на телевизия RN с празничен концерт по повод Ден на народните будители.

– 31.10. /четвъртък/ – Поднасяне цветя при паметниците на Ботев и Левски в Морската градина на град Бургас.

– 01.11./петък/ – Заснемане на видеоклип – поздрав за празника.

 – Изработване на голямо слънце от есенни листа в двора на детската градина, което да огрява България, за да помним, че тя е над всичко и всеки от нас носи отговорност към нея.

* ПГМЕЕ

– 01.11.2019 – 09:45 часа – поднасяне на венец в Морската градина при паметника на Сава Катрафилов.

* ДГ „Звънче“ – награждаване на педагогически специалисти по случай 1 ноември – Ден на народните будители.

* ДГ „Вълшебство“ – факелно шествие, съвместно с родители и деца от детската градина, до сцена „Охлюва“ – начало 17.00 ч.

* Средно училище „Иван Вазов“ – на 31.10. от 14.00 ч. всички ученици от 8 клас традиционно поднасят венец при паметника на Петя Дубарова.

* СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – 30.10.19 – 11:00 ч., поднасяне на венец при паметника на „Св. св. Кирил и Методий“ и цветя при паметници на будителите в Морската градина.

31 октомври

12:30 до 15:30 часа – НЧ „Хр. Ботев 1937“ – Бургас

Конкурс-изложба на ЛФ „Фантазия“ под надслов „Будителите през моите очи“. Ще  участват над 20 деца от 7 до 15-годишна възраст. Те ще рисуват в салона на читалището. Официалното награждаване също ще бъде там.

31 октомври

18:00 часа – НЧ „Светлина – 1928“, с. Брястовец
Секретар – библиотекарят е подготвил на децата от селото беседа за народните будители

31 октомври

16:30 часа – НЧ „Съгласие 1905“ – Българово

За 1 ноември читалищният колектив е подготвил театър за децата. Гости ще са малките театрали от театрална група „Талантино“, кв. „Ветрен“. Представлението е на 31.10.19 г., от 16.30 часа, в салона на читалището.

В повечето бургаски читалищни библиотеки са оформени тематични витрини и кътове с книги, посветени на народните будители.

Община Бургас благодари на всички училища, детски градини и читалища, които за поредна година ще почетат със свои инициативи Деня на народните будители. Нека заедно продължим да засаждаме в децата знание, добродетели, да развиваме волята и характера им, за да подготвим едни бъдещи добри граждани!

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email