Ето ги рисунките по стихове на Фотев, гласувайте за своята

На 30 април приключи срокът за участие в конкурса за илюстрации по стихове на Христо Фотев за категория „Студенти“. Конкурсът е част от съпътстващите събития от програмата на тазгодишното издание на Националния конкурс за поезия и се провежда за първи път в Бургас.

По-рано през април на официалната страница на Община Бургас и във фейсбук беше публикувана галерия със снимки на всички творби, изпратени от бургаските ученици. Гласуването във възрастовата категория на учениците приключи и във фейсбук страницата на Община Бургас вече е поместена нова галерия на всички получени илюстрации в категория „Студенти“.

Художествените творби, вдъхновени от стиховете на Фотев, може да бъдат разгледани онлайн и всеки има възможността да гласува за своята любима рисунка в срок до 17 май 2020 година на фейсбук страницата на Община Бургас https://www.facebook.com/pg/Burgas.Municipality/posts/?ref=page_internal

Авторът на творбата, събрала най-много харесвания в социалната мрежа, ще получи специална награда от Община Бургас.

Поради извънредната ситуация в страната, Община Бургас реши да публикува творбите и да даде една извънредна награда на автора на рисунката, събрала най-много гласове в онлайн гласуването.

След отмяна на мерките за ограничаване на COVID-19 професионално жури ще заседава и оцени творбите съгласно първоначално обявения регламент и техните автори ще получат своите награди.Тогава ще бъдат наградени и авторите на илюстрациите от двете категории – ученици и студенти, събрали най-много харесвания във фейсбук страницата на Община Бургас.

qrf
?
Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email