Елитните ни плувци спорят за медалите на Държавното първенство в „Парк Арена ОЗК“, валят рекорди

Всички родни елитни плувци спорят за медалите на Държавното лично-отборно първенство за юноши и девойки, младша и старша възраст, мъже и жени, което ще продължи до неделя на спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“.

Присъствието в басейна на супер звездата Петър Мицин, Йосиф Миладинов, Диана Петкова, Габриела Георгиева, Калоян Левтеров, Йордан Янчев и други прави шампионата в Бургас изключително силен и интригуващ. 18-годишният Мицин, който е световен рекордьор за юноши на 400 метра свободен стил, вече подобри българския рекорд за мъже в тази дисциплина. Петър Мицин направи рекорд и на 1500 метра свободен стил. Национални рекорди постигнаха още Диана Петкова и Калоян Левтеров. Досега са общо 8, в това число и за девойки младша възраст и юноши старша.

Прогнозите на специалистите са, че днес, петък, и през двата дни от уикенда – събота и неделя, ще бъдат подобрени още рекорди.

На Държавното лично-отборно първенство на малък басейн участват 740 плувци от 61 клуба от цялата страна.

Всяка сутрин от 9:00 часа са квалификациите в отделните възрастови групи. Днес, петък, и в събота от 17:30 часа са финалите.

В последния състезателен ден, неделя, финалните плувания ще започнат в 17:00 часа.

Награждаването на призьорите се провежда след всяка дисциплина.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email