Елисавета Ангелова: Чрез рисуването аз изразявам себе си и общувам със света

Днес ви представяме Елисавета Ангелова. Тя е деликатен и харизматичен артист със своя пленителна аура и присъствие. Притежава ясно изградени цели и виждания за насоките на съвременното изкуство, заниманията и с деца и това да бъдеш галерист. Завършила е художественото си образование в АМТИИ -Пловдив. След това следва магистратура в Шуменския университет специалност „Живопис“, а преди това и „Стенопис“. В Бургас Елисавета завършва в СОУ „Св. Св Кирил и Методий“, член е на Дружество на Бургаските художници. Преди две години тя и съпруга и отварят собствена галерия, в която се излага само фигуративна живопис. Участва дейно в художествения живот в Бургас и страната, носителка на няколко награди. „Бургас има своята магия и притегателна сила за моята душа.“

-Какво е за теб рисуването?

-Освен професия за мен рисуването е начин да изразявам себе си и общувам със света. Това е интимно и дълбоко усещане, с което съм родена.

-Какво е да бъдеш галерист?

-Нов опит за мен, нещо различно и неочаквано приятно да се срещаш лице в лице с ценители на изкуството. Техният прочит на различни художествени произведения, понякога е различен от гледната точка на автора е интересен опит и виждане от другата страна на нещата.

-Как си представяш Бургас чрез твоите неща?

-Изкуството вдъхва живот в културата на Бургас и без него пуст и безлюден би бил той. Чрез рисуването децата се обогатяват и израстват в истински хора заредени с душевност. Градът ми дава много полета за изява и ми се иска да бъде създаден пленерен формат, за да създаде още по-добри условия за днешните актуални художници.

-Какво е да работиш с деца?

-Мисия, защото само чрез рисуването те могат да израстнат духовно, да развият своята фантазия и да израстнат в силни и себепознаващи се личности.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email