Електротехникума получи чисто ново професионално оборудване

Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас отново получи дарение от „Бова Кар“ и „BMW България“. Учениците вече ще се упражняват с ново заряднo устройство за акумулаторни батерии за поддръжка на напрежение по време на диагностика и програмиране на автомобила, както и специализиран инструмент за оборудване и разоборудване на цилиндрови глави.

Практическата подготовка на учениците за работа с новите инструменти и оборудване е съпътствана от специално проведените им обучения на място. За тези цели „Електротехникума“ разполага с чисто нов учебен автомобил BMW 330i xDrive, предоставен преди две години  от BMW Group. С диагностична апаратура учениците имат възможност да симулират грешки в системата и да се научат да ги отстраняват.

Началото на съвместната работа на „Бова Кар“ и Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника започна преди две години. Тогава нейните възпитаници за пръв път се учиха от най-добрите специалисти в бранша – техниците и инженерите в „Бова Кар“. Учениците започватдвуседмичен летен стаж във фирмата след препоръка от учител.  Резултатите сочат, че след това представянето на учениците се подобрява.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email