Експертът по киберсигурност Ясен Танев ще демонстрира в събота как да се предпазите от хакове в интернет

Все по-често чуваме думичката „киберсигурност“ и ставаме свидетели на атаки срещу компании, държавни институции и личности в интернет. Тази тема сякаш изскочи от нищото и веднага стана “гореща”. Факт е, че една хакерска намеса може да срине за часове кариери, финанси и лични съдби. Никога не е прекалено късно да се запознаем с тъмните страни на свободния достъп до интернет ресурсите.

Какво е цифрова хигиена? Какво включват личните данни и как да предпазя моите в мрежата? Какви са моите задължения, касаещи данните? Какви тъмни суперсили дебнат в мрежата и как да се предпазим? Това са част от темите на семинара „Защита на личните данни в цифровата ера“, организиран от Младежки международен център – Бургас.

Гост лектор е Ясен Танев – предприемач и визионер, основател на първото дигитално читалище в България – https://safer.bg/ и дългогодишен експерт в областта на киберсигурността.

Събитието ще се проведе на 26 ноември, събота, в Експозиционен център „Флора Бургас“ от 10.00 до 16.00 часа. Подробности за програмата и формуляр за записване може да видите тук: https://www.facebook.com/events/1203062253890395

Семинарът е предназначен за млади хора – ученици и студенти, но е подходящ както за начинаещи, така и за хора с познания в областта. Събитието е напълно безплатно, но местата са ограничени. Поради това организаторите отправят молба към всички желаещи да си направят предварителна регистрация.

*Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email