Еко картини за градска среда: Цветни арт мозайки ще създават настроение на бургазлии

Човешката фантазия е безкрайна. Пореден невероятен пример в Бургас ни дават Иван Маринов, Мариела Беназова, Мария-Михаела Кьорова, Пресиян Русев, Цветилина Стоянова, Виктория, Ангел Костов, Димо Димов и Мирослава Стойкова . Те са на възраст от 10 до 21 години и посещават Дневния център за деца и младежи с множествени увреждания в Приморски парк. Любимите им часове са тези с арт занимания с ръководител бургаският художник Лора Янева.

Четири пана с размери 2,5 кв. метра от разноцветни капачки ще усмихват бургазлии и гости. Идеята е до края на февруари месец интересните „градски картини“  да бъдат поставени на емблематични за града места, защото те самите ще изобразяват символите на Бургас – Моста, Остров „Св. Анастасия“, Часовника. По груби изчисления за четирите пана ще са нужни между 13 000 – 15 000 капачки.

„Аз насърчавам младежите да развиват уменията, в които са най-добри – апликирането ги забавлява, а времето минава неусетно. После идва и чувството на удовлетворение, когато картината е завършена.“ – споделя художничката Лора Янева.

Инициативата се реализира с подкрепата на Община Бургас.

Капачките от безалкохолни напитки, минерална вода, бира стават ненужни след консумация на продуктите в тях. За тези бургаски младежи те се оказват ценна суровина, от която могат да се създават красиви мозаечни изображения, за които трудно бихте заподозрели от какво са изработени.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email