Европейското първенство по киберсигурност набира участници

Ако се чувствате вещи по темата, можете да се запишете за участие в Европейското първенство по киберсигурност (ECSC), насочено към насърчаване на образованието и осведомеността в тази област сред младите хора в Европа. Партньор за Бургаска област е университетът „Проф. д-р Асен Златаров“.

ECSC е ежегодно събитие, обединяващо талантливи млади хора от цяла Европа за участие в различни предизвикателства и състезания, свързани с киберсигурността. Целта е насърчаване на следващото поколение професионалисти в нея да развият умения и знания и създаване на платформа за тях да работят в мрежа, споделяйки идеи с връстниците си.

ECSC е отворена за ученици и младежи на възраст между 14 и 25 години, а участниците са разделени в две категории 14 до 20 и 21 до 25 години. Всеки отбор се формира от максимум 5 възрастни (на възраст между 21–25 г.), без ограничения в броя на юношите (между 14 и 20 годишни). Отборът може да се състои от максимум 10 участници с българско гражданство.

Първият квалификационен рунд за България ще бъде на 18-19 март. Всеки от Бургаска област, който отговаря на изброените по-горе условия, може да се запише тук: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfiY7bPk3w85OWNE4B5thpAbZJJLTuWJ-jNG0r6DNVseQCZng/viewform?usp=sf_link

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email