Д-р Бойко Миразчийски, директор на УМБАЛ Бургас: Тримата пациенти с коронавирусно заболяване вече са в много добро състояние

Тримата пациенти диагностицирани с коронавирусно заболяване вече са в много добро състояние, изчакваме лабораторните изследвания. Новият пациент, който е постъпил вчера / с пневмония и висока температура/ надяваме се, че нещата при него ще бъдат доведени до хубав край“-това каза днес на брифинг на кризисния щаб д-р Бойко Миразчийски шеф на УМБАЛ-Бургас за състоянието на пациентите до момента.

Той подчерта още, че от дарение на Община Бургас ще получат апарат за автохемотрансфузия. Очаква се дарение на лични предпазни средства. Но основната нужда е от мобилен рентгенов апарат, който да бъде стациониран в инфекциозно отделение. Другата нужда е за аспиратори за обдишване. Има разкрита дарителста сметка, но д-р Миразчийски поясни , че за закупуване на медицинска техника и апаратура молбата му е те да бъдат превеждане на сметката на щаба, а по-малките суми на дарителската сметка на УМБАЛ-Бургас. Цената на един мобилен рентгенов апарат варира между 70 000 и 90 000 лева.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email