Дресьорът Калоян Явашев: Папагалите са артистите на джунглата и на животинския свят

Той е Калоян Явашев е на 40 години. От 18 се занимава с дресура на папагали от породите ара и какаду. До този момент неговите участия са били само в чужбина, но е решил да покаже всичко това и в Бургас в Експозиционен център „Флора“. “ Благодарение на своята природна интелигентност, а и на закачливия си характер папагалите се превърнаха в едни доста желани домашни любимци и все повече хора проявяват интерес към тях. Шоуто цели да демонстрира качествата и интелекта на папагалите и на какво са способни те“-това сподели Калоян за Общинско радио „Гласът на Бургас“ по повод предстоящите спектакли спектакли, които може да видите на 3, 4 и 5 юли от 19.00 часа в Експоцентър „Флора Бургас“.

И още: “ Папагалите се дресират с много дисциплина и с много самосъзнание защото ти си отговорен за здравето на животното. Като характер те много приличат на малките деца, но дресирането за всеки трик протича по-много индивидуален начин. Важното е крайният резултат да бъде весел, както за тях, така и за публиката.“-допълни още Калоян Явашев.

Първите спектакли ще можете да видите на 3, 4 и 5 юли от 19.00 часа в Експо център „Флора Бургас“.

Калоян е един от най-атрактивните участници и финалист в реалити формата „Турция търси талант“, където впечатлява публиката именно със своето шоу и пернатите си приятели. Калоян Явашев, е добре познат и с книгата си „Дневникът на един татко звероукротител“. 

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email