До 4 септември можете да кандидатствате за финансиране по национална програма „Творчески инициативи“

Отворена е новата конкурсна сесия по програма „Творчески инициативи“ към Национален фонд „Култура“. За нея могат да подават документи физически лица с индивидуални културни проекти. Срокът за кандидатстване е 4 септември 2020 година.

Новата програмата „Творчески инициативи“ към Национален фонд „Култура“ цели финансиране на разходи за създаване на артистични проекти на културни дейци в многообразни сфери на изкуството и културата. Пълните условия и срокове може да откриете на сайта на НФК:

http://programs.ncf.bg/web/files/sessions/132/terms_document/uslovia-tvorcheski-initsiativi.pdf

За програмата „Творчески инициативи“ са осигурени 12 милиона лева. Подкрепата към независимия културен сектор стана възможна благодарение на отпуснатите от правителството по бюджета на Министерството на културата антикризисни средства в размер на 15 млн. лв.

Заложеният срок за финансиране на одобрените проекти е октомври 2020 г., а за реализацията и разпространението им – до месец март 2021 г.

Повече информация и уточнения за условията по кандидатстване можете да намерите на телефони: 056 907 244 – Илияна Драганова и 0888 418 949 – Людмила Кутиева

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email