До 15 април можете да кандидатствате за литературния конкурс „Изкуство против дрогата“

Организаторите Народно читалище „Любен Каравелов 1940“, Общински съвет по наркотични вещества и Синдикат на българските учители – Бургас съобщиха, че дават начало на десетото издание на литературния конкурс „Изкуство против дрогата“. Събитието се провежда под егидата на областния управител. Организира се през една година и е посветено на Международния ден за борба с наркоманиите – 26 юни.Първото издание бе през 2003 г. По темата разговаряме с роза Боянова-организатор на проявата.

За организацията на Международния литературен конкурс „Изкуство против дрогата“ читалище „Любен Каравелов 1940“ – Бургас стана носител на националната награда на Министерство на културата и Платформа „Агора“ за 2018 г. – Приз „Изкуство и култура за развитие“.

В конкурса могат да участват деца и младежи на възраст от 14 до 25 години в две възрастови групи:

– От 14 до 17 години;

– От 18 до 25 години.

Участниците представят стихотворение, есе или разказ, написани специално за този конкурс, непубликувани в други издания и без право на участие в други конкурси. Обемът на творбите, изпратени по e-mail, трябва да е до 3 компютърни страници (6 000 знака) на български език (или на руски и английски за чуждестранните участници), формат WORD, шрифт 12. Необходимо е авторите да посочат трите си имена, рождена дата и година, учебно заведение, пълен адрес, е-mail и телефон за връзка.

Крайният срок за получаване на творбите е 15 април 2021 г.

Компетентно жури от писатели и преводачи ще оценява участниците, които ще получат електронен сертификат, номинираните – диплом, а отличените – диплом и парична премия.

 Резултатите ще бъдат обявени в интернет на 1 юни 2021 г., в сайта на Община Бургас, нейната страница във фейсбук – https://www.facebook.com/Burgas.Municipality/ – и във фейсбук страницата на читалището – https://www.facebook.com/НЧ-Любен-Каравелов-1940-Бургас-1088856194473009.

Номинираните и наградени творби ще бъдат издадени в сборник.

Отчитането на конкурса ще се проведе в гр. Бургас на 25 юни 2021 г., от 11 часа в Областна администрация, ул. „Цар Петър“ №1. Творбите изпращайте на:

E-mail: [email protected]        

Телефон за контакти:  +359  895 506 211.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email