Доц. д-р Ирмов: Ракът на маточната шийка е сред най-лесно предотвратимите онкологични заболявания

„Ракът на маточната шийка е сред водещите по смъртност ичестота онкологични заболявания и същевременно едно от най-лесно предотвратимите….“ Това каза в интервю за Общинско радио „Гласът на Бургас“ известният акушер-гинеколог доц. д-р Валентин Ирмов, който беше гост в предаването „Палитра“.

Продължава Кампанията за превенция на рака на шийката на матката, която предлага на бургазлийки безплатни прегледи до края на месец март. За да приканят работещите жени да отделят няколко минути за здравето си, „Инър Уийл“ – клуб Бургас я организират, в партньорството с Община Бургас, МЦ „Света София“ и МДЛ „Лина“.

Безплатните прегледи със скрийнинг включват гинекологично изследване с вземане на течно-базирана цитология, която е златен стандарт при профилактиката на това заболяване. Течно-базираната цитология е най- съвременният метод за изследване на предраковите изменения на клетките и най-ранния стадий на рак на маточната шийка. Открит на време, този рак е лечим с  минимални хирургични интервенции.

Изследванията ще се извършват в МДЛ „Лина“, а прегледите  ще се осъществяват в МЦ „Света София“ от специалисти в областта – д-р Дарина Давидова и доц. д-р Валентин Ирмов. Часовете за безплатни прегледи са от 17 до 19, а следващите дати са 16.03, 19.03, 24.03, 25.03 и 30.03.2020 г.

Телефонът за записвания: 0887 90 37 51.

Повече за рака на маточната шийка, неговото лечение и превенция, ще научите от разговора ни с доц. д-р Валентин Ирмов:

Доц. д-р Валентин Ирмов в „Палитра“ – 12.03.2020
Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email