Домашен социален патронаж ще продължи да работи въпреки кризисната ситуация

„Домашен социален патронаж ще продължи да работи въпреки кризисната ситуация. В момента възрастните хора, които обслужваме са най-уязвимата част от населението. Ние ще продължим да доставяме храна на близо 850 потребители, които ползват нашата услуга, като сме осигурили необходимите хранителни продукти, за да може работата да не спира. Днес съм дала инструкции на всички, които ходят по адреси: социални работници, психолози, домашни санитари, рехабилитатори и медицински сестри да предоставят всякакъв вид помощ на възрастните хора“-заяви за Общинско радио „Гласът на Бургас“ Валентина Станкова-управител на Домашен ссоциален патронаж.

Тя допълни още, че възрастните хора не трябва да се доверяват на хора, които се представят за служители да обеззаразят жилището им. Няма такива служители на този етап и това е част от новата схема на измамниците, които се опитват да влязат в жилищата им.

Администрацията на ДСП на ул.“И.Богоров“№20 ще работи на две гишета при строг режим на достъп. Препоръчваме месечните такси да се заплащат по банков път след предварително уточнение на сумата на телефон 056/83-20-67 по следната банкова сметка:IBAN: BG75SOMB91303124075000, а информация за предоставяните услуги в ДСП, както и желание за корекции в предоставянето на услугата, да се получава на тел. 056/813 463.

3. Специалистите от патронажната грижа- медицински сестри, санитари, рехабилитатори, домашни санитари и психолози, ще продължат да работят с потребителите, като се прецизират посещенията според нуждите на възрастните хора и с цел тяхната безопасност. Всеки от тези специалисти стриктно ще наблюдава състоянието на потребителите, с цел своевременно сезиране при наличие на здравословен проблем. Предвид епидемиологичната обстановка всеки потребител има право да откаже посещение в дома си от страна на специалиста с обаждане на тел. 056/813 463.

4. Новите услуги, които стартира ДПС, ще бъдат прецизирани по следния начин: Мобилният клиничен лаборант ще посещава потребители само при необходимост от спешни изследвания, поддръжката на жилищата с леки ремонти също ще се прецизира и осъществява само при спешна необходимост.

5. Тежката ситуация, в която сме поставени, се отразява на психическото състояние, особено при възрастните хора. Тревожността им е завишена, поради което ДСП предлага психологическа подкрепа по телефона, или на място на адреса на потребителя при нужда.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email