Домакинстваме „Купа Дейвис“ тази събота и неделя

За пръв път в своята история Бургас ще бъде домакин на мачове от Световното отборно първенство по тенис „Купа Дейвис“. Срещите ще се играят на 3 и 4 февруари (събота и неделя) на кортовете на клуб „Авеню“. И през двата дни началото ще бъде в 14.00 часа.

При успех над Босна и Херцеговина, България ще запази мястото си в Световна група I, а при поражение ще изпадне в група II. Националите ни влязоха в елита на турнира с повече от сто години история през февруари миналата година след победа над Нова Зеландия с 3:1.

„За нас е удоволствие и чест да бъдем домакин на турнир от такъв висок ранг. Благодаря на Българската федерация по тенис за гласуваното доверие. Вярвам, че нашите национали ще победят и запазят мястото си в елита!“, коментира кметът Димитър Николов.

Капитанът на националния отбор Валентин Димов обяви състава за мачовете. В него са Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Пьотр Нестеров, Александър Донски, Янаки Милев и Адриано Дженев. До 24 часа преди началото могат да бъдат направени две промени в състава.

В щаба на Валентин Димов са още кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажист и физиотерапевт – Галин Рангелов, и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email