Днес обявяват онлайн победителя в Национален литературен конкурс „Море”

Днес, 11 май 2020 г., от 18:00 часа във фейсбук страницата на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ журито ще обяви отличените участници в Национален литературен конкурс „Море’2020“. Ще бъде представена също и книгата „Шепоти“ на Полина-Десислава Батешкова от гр. Варна, носител на Първа награда през 2018 г., категория поезия. Книгата се издава като награда на Издателска къща „Знаци“. По този повод разговаряме с Веселина Николова-секретар на читалището.

Организатор на конкурса е Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, със съдействието на Община Бургас . Първото издание бе през 2003 г., като част от програмата по откриване на Звено за информация и обучение на незрящи, със заглавие „Излекувай болката с любов“. Следват второ издание „Обич за различния“, трето, свързано с честване Деня на Европа и по тема „Бургас с попътен вятър към „Европа“, и четвърто издание „Морето – любов, болка и мечта“.

От 2007 г. събитието е част от проявите по повод 11 май – Ден на братята Кирил и Методий и патронен празник на читалището. С решение на Читалищното настоятелство тогава конкурсът за есе е обявявен за национален с името „Море“, като включва и поезия.
Партньори в новото осмо издание са: „Аз чета“ – специализирана онлайн медия за книги, ИК „Хермес“ и ИК „Знаци“- Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email