Днес заседава комисията за новият социален фонд, който беше приет от общински съвет. Гласуваната сума за фонда е общо 300 000 лв.

Продължава дезинфекцията на църквите. В 13 часа днес започнаха дейностите в храм „Свети Николай Чудотворец“ в „Меден рудник“. През следващите дни ще бъдат дезинфекцирани общо около 30 храма в община Бургас. Ще бъдат поръчани и постелки с дезинфектант, които ще се поставят на входовете на църквите.

Днес заседава и комисията за новият социален фонд, който беше приет от общински съвет. Обсъждат се критерии за отпускането или на средства, или на ваучери за хранителни продукти на нуждаещи се. Идеята е процедурата по кандидатстване да бъде максимално опростена, така че да не се чакат дълго спешно необходимите помощи. Гласуваната сума за фонда е общо 300 000 лв.

Продължават всички дейности по обезпечаване на дезинфекцията в града.

Община Бургас започва да събира и пакетирани продукти, дарения от хранителни магазини или производители.

Общинският кризисен щаб ежедневно поръчва на бургаски фирми количества защитни облекла, шлемове и медицински средства.

Новото приложение, което ще събира на едно място пълна информация за карантинираните лица, ще бъде приложимо и на областно ниво. Останалите общини ще бъдат обучени за ползването му, както и ще получат достъп за въвеждане и ползване на информация от него.

Дневният център за работа с деца на улицата работи с по 1 дежурен Деца в момента там не се събират. Реагират при сигнали.  

Бедстващите грузинци, които до този момент бяха под карантина в общинска база, вече летят към родината си с полет от летище Бургас в 13,30 ч. Още днес започва цялостна дезинфекция на базата, където бяха настанени.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email