Днес в Бургас подреждат 8-метрова инсталация от картини

Днес, 17 октомври, от 13.00 часа, започва изграждането на 8-метрова инсталация от картини. Те са създадени по време на „Фестивал на младите в изкуството“ – Бургас‘2020. Цветният пъзел ще събере стотици творби на ученици, студенти и преподаватели в Националната художествена академия. Те рисуват рамо до рамо в продължение на два фестивални дни. Най-новото арт бижу ще бъде позиционирано пред хотел Das Marina на пристанището.

Инициативата „Фестивал на младите в изкуството“ стартира на 14 октомври. В рамките на проявата ще се покаже свързаността на различните видове изкуства – музика, изобразително изкуство, кино и литература. Зад атрактивното събитие стоят Националната художествена академия, филиалът й в Бургас и Община Бургас.

До момента в пограмата на събитието се осъществи нестандартен пленер на остров Света Анастасия. В него се включиха студенти и ученици от профилираните паралелки по изкуства в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. Представиха се двата късометражни филма, създадени от участниците във второто издание на Киноклас Бургас към „София филм фест на брега“ с последвща  дискусия с екипите им.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email