Днес в Библиотеката започват „дни на учене през целия живот“

Днес в Центъра за съвременно изкуство и библиотека на улица „Кирил и Методий“ започват „Национални дни за учене през целия живот“. Началото е в 14.00 часа, те ще продължат до петък (28 април). Експерти от Министерството на образованието и науката и Регионалната служба по заетостта ще представят политики и проекти за обучение за възрастни и учене през целия живот.

Официалното откриване ще направи Албена Михайлова, главен секретар на Министерството на образованието и науката. Сред гостите ще са кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, член на Националната координационна група за учене през целия живот.

Утре заместник-министърът на образованието и науката проф. Албена Чавдарова ще открие кoнференция на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа. Представен ще бъде опитът на общините Бургас, Враца, Силистра и Търговище с техните успешни модели за развитие на уменията. Четирите общини ще споделят и опита си в проекта „Ученически практики 2“.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email