Димитър Янчев, сдружение „Морски сговор” в Ченгене скеле: Няма по-прекрасно място по Черноморието, където може да се запознаете с хората на морето

“ В момента селището е спокойно. Работим по неговото развитие съвместно с Община Бургас и Сдружение „Морски сговор“. Имаме огромен интерес и без реклама. Предполагам, че тази година ще има много по-голяма посещаемост. Надявам се за в бъдеще да започнем все по-успешно да разказваме за нашия занаят.-сподели специално за Общинско радио „Гласът на Бургас“ Димитър Янчев от „Морски сговор“ в рибарско селище „Ченгене скеле“ по повод ситуацията в момента и за конкретните бъдещи планове. Той каза още, че сега се доизгражда Етнографския комплекс, а пристанището е окончателно завършено. Работят по идеята за създаване на синьо училище, регистрирали са читалище, създали са и църковно настоятелство с цел построяването на църква.

„Бих казал на всички, които обичат морето да дойдат при нас. Да изядат по една вкусна рибена чорба и да разгледат Етнографския комплекс, където ще бъдат демонстрирани занаятите. Да се разходят по нашия бряг и да усетят истинския дух, който се мъчим да съхраним от 50-те години на миналия век“-допълни още Янчев.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email