Димитър Николов: Честит Ден на Съединението, бургазлии!

Кметът Димитър Николов честити Деня на Съединението, 6 септември, на своите съграждани.

Уважаеми бургазлии,

Днес отбелязваме една от най-величавите дати в новата българска история – Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Обединяването на двете територии от разпокъсаната ни държава е извършено изцяло от българския народ и без чужда помощ, въпреки противопоставянето на Великите сили да не бъдат предприемани подобни действия.

6 септември е дата с особен заряд. Тя винаги ни напомня за силния дух, решителността и мъдростта, с които нашите предци отхвърлят догмите на Берлинския конгрес иправят голямата крачка за обединяването на разпокъсаните части на Отечеството.

Нека днес отдадем заслужена почит към всички възрожденци и революционери, които се посветиха на борбата за свободна България. Да сведем глави пред паметта и делото на дейците, осъществили Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Да почетем героите от Сръбско – българската война, които достойно защитиха обединена България и правото на народа ни да живее свободно. Написаната от тях страница в нашата история никога няма да избледнее.

Съединението е не само величаво събитие от нашето минало. То е и урок да бъдем винаги единни и да се ръководим само и единствено от интересите на България.

Честит празник!”

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email