„Дея Спорт“ продължава на 1/8 финалите за „Чалъндж къп“, съперник е гръцкият гранд „Олимпиакос“

„Дея Спорт“ зарадва любителите на волейбола с нов успех срещу „Лозана“, този път като гост с 3:1 /21:25, 25:16, 25:151 25:19/ в мач реванш от 1/16 финалите за „Чалъндж къп“.

Момчетата на треньора Венцислав Симеонов се показаха като истински евробойци, като отстраниха последователно мнгократния шампион на Испания „Лас Палмас“ и един от най-титулованите тимове в Швейцария.

„Дея Спорт“ ще има за съперник на 1/8 финалите гръцкия гранд „Олимпиакос“. Двубоите ще са през декември. Датите на двата мача не са уточнени, но сигурното е, че бургазлии в първата среща ще гостуват и ще бъдат домакини в зала „Младост“ на реванша.

При победата срещу „Лозана“ в Швейцария „Дея Спорт“ игра в състав:

Георги Братоев – 11 точки, Николай Учиков-13, Тодор Вълчев-9, Валентин Братоев-7, Стефано Патриарка – 13, Стефан Чавдаров-10, Мартин Иванов – либеро/ Димитър Василев-3, Денис Чавдаров-3, Димитър Дулчев – 4, Борислав Николов, Самуил Вълчинов – 5, Иван Дунков – либеро.

Сгъстеният цикъл от мачове за „Дея Спорт“ продължава. В събота бургаските волейболисти гостуват в Дупница на местния „Марек Ивкони“. Двубоят е от седмия кръг в Супер Волей и ще започне в 18:30 часа.

Текст: Велизар Маджаров

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email