Децата от филиала на ДГ „Звездица“ на ул. „Лермонтов“ № 9 вече играят на чисто нова площадка

Децата от филиала на ДГ „Звездица“ на ул. „Лермонтов“ № 9 вече играят на чисто нова площадка. Дворното пространство е цялостно реконструирано, като част от новата общинска програма за обновяване на дворните пространства в бургаските детски градини.

„Когато родители, учители и Община обединим усилия, се получава точно такова ново и красиво пространство за отдих, занимания на открито и спорт, като това във филиала на детска градина “Звездица”. Пожелавам на всички деца със здраве и настроение да го ползват!“, сподели кметът Димитър Николов, който бе гост на тържеството.

На празника присъстваха още директорът на детската градина Росица Калева, педагози, родители и деца.

Дворът на филиала на ДГ „Звездица“ бе цялостно реновиран с нова градинка и озеленяване, нови плочки и бордюри около нея, паркова мебел и ново осветление. Площадките за игра и занимания на открито също са изцяло преобразени с чисто нови детски съоръжения, на които децата да играят.

Обновяване на дворните пространства продължава и в други бургаски детски заведения в изпълнение на новата общинска програма, предлагаща цялостна концепция за реновиране на площадките на детски градини и училища, съобразно нуждите, активността и проектната готовност за изпълнение на ремонтите. Това ще помогне на тези от тях, които още не са обновени, да предложат една съвременна здравословна жизнена среда за нормално физическо и психическо развитие на децата.

* На последната снимка можете да видите как изглеждаше дворът на детското заведение преди ремонта.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email