Две бургаски училища – ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“, ще работят по програма за пътна безопасност на на БМЧК-Бургас

Две бургаски училища – ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“, ще работят по програма за пътна безопасност на на БМЧК-Бургас.

Международната федерация на Червения кръст и на Червения полумесец координира глобална програма, разработена в подкрепата на инициативата „Глобално партньорство за пътна безопасност“, която се изпълнява в училище и е насочена към деца на възраст от 10 до 18 години.

Програмата е създадена, за да работи в контекст, адаптиран според местните нужди, въз основа на международно признати добри практики за детска пътна безопасност. Проектирана от експерти по пътна безопасност и учители, VIA използва иновативен и структуриран подход към преподаването и ученето, който представя връзката между ценността на живота и превенцията в пътното движение, преподаван чрез активна, емоционална и творческа методология.

Целта на програмата е всички деца да получат качествено обучение по безопасност на движението по пътищата с помощта на много игри, дискусии и практически дейности, свързани с придвижването им като пешеходци, карането на велосипед, пътуването в автомобил и т.н.

Областните организации на БЧК в Бургас и Варна са избрани за пилотното внедряване на програмата в страната ни от партньорите от българска страна – „Тотал Енерджис – България“.

Програмата в цифри по света:

– 31 държави;

– 450 ангажирани училища;

– 28 922 достигнати деца.

Повече за програмата на: https://www.viaroadsafety.com/

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email