Граждани с двигателни проблеми могат да кандидатстват за рампи и асансьори до 2 март

Бургазлиите с двигателни проблеми могат да кандидатстват за поставяне на рампи и асансьори в техните жилища до 2 март. Средствата са по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на Министерство на труда и социалната политика за 2023 година.

Тя осигурява достъпна среда на хора в панелни блокове, но и в еднофамилни къщи. В първия случай кандидатстването се осъществява от сдруженията на собствениците в етажната собственост в блокове, в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с инвалидни колички.

Във втория – от собствениците на къщи с трайни увреждания, които трябва да бъдат с постоянен или настоящ адрес в сградата, за която кандидатстват.

През януари в Бургас приключи работта по 11 от одобрени проекти, а от началото досега са монтирани общо 68 рампи и подемни платформи за достъпна жилищна среда. Така хората с увреждания свободно се придвижват извън дома си, коментира кметът Димитър Николов.

Желаещите да кандидатстват трябва да заявят това до 2 март включително, в Община Бургас, позвънявайки  на Богомила Радославова – координатор по процеса по кандидатстване, на телефон 0895 055 863 или да пишат на: [email protected], от понеделник до петък, от 9 до 17 часа.

През всички изминали досега кампании, както и през настоящата, Община Бургас ще поеме изцяло координацията на процеса и разходите за изготвяне на инвестиционните проекти на кандидатите, които са подали документите в срок.

Подробна информация за условията и документите за кандидатстване може да откриете на страницата на Министерството на труда и социалната политика: https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email