Градът показа как ще домакинства международното първенство по художествена гимнастика 50+

Членове на техническия комитет на Международната федерация по художествена гимнастика се запозна с възможностите на Бургас за домакинство на престижното международно състезание по художествена гимнастика за хора над 50 години 9th Golden Age Gym Festival, което е планирано от 22 до 27 септември 2024 година.

Техническите лица бяха посрещнати от даместник-кмета по въпросите на културата, младежта и спорта Диана Саватева. Очаква се тогава тук да пристигнат над 2000 души от различни държави. Наред със спортната част, за участниците ще бъдат организирани различни инициативи, които ще популяризират българската култура, история, кухня, традиции и занаяти

Акцент в проявата ще бъде поставен и върху насърчаването на активния начин на живот сред хората над 50-годишна възраст. Събитията ще се провеждат на Морска гара, кщлтурен център „Морско казино“, остров Света Анастасия, „Акве калиде“, Морската градина, Ченгене скеле, „Парк Арена ОЗК“, Летния театър, Експоцентър „Флора“ и други.

Приемането на домакинството се състоя по време на фестивала Golden Age Gym Festival 2022, който се проведе на португалския остров Мадейра, между 2 и 8 октомври 2022 година. В него специално участие взе представителният отбор на Бургас.

Събитието ще допринесе за популяризирането на Бургас като туристическа дестинация. Бургас ще има възможността да покаже своите традиции в гимнастиката като спорт и начин за практикуване на двигателната активност като здравословен начин на живот за от различни възрасти.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email