Голямо признание получи легендарният бургаски борец Дончо Жеков

Голямо признание получи легендарният бургаски борец Дончо Жеков. Европейският шампион от Мадрид 1974 година и световен вицешампион от Истанбул същата година беше награден с плакет от Българската федерация по борба. Поводът беше 70-годишният юбилей на Дончо Жеков, който той чества на 1 август.

Плакетът връчи президентът на родната федерация Христо Маринов. Присъстваха още Валентин Райчев – генерален секретар, председателят на „Мастърс“ федерацията у нас Здравка Йорданова. Неотлъчно до Дончо Жеков беше именитият треньор на руенските борци Баязит Кемал.

Церемонията по награждаване се състоя по време на Световното първенство за ветерани, което се провежда в Пловдив при участието на борци от 47 държави.

До битката за бронза в категория 100 кг във възрастовата група до 50 години достигна бургазлията Стефан Георгиев. Президентът на клуба по свободна борба „Черноморец“ получи контузия и не беше в състояние да излезе на тепиха в малкия финал срещу друг българин- Мехмед Кодаков. Така Стефан Георгиев остана на почетното пето място.

Световното по борба в пловдивската зала „Колодрума“ ще продължи до неделя.

Текст: Велизар Маджаров

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email