Годишните награди за биоразнообразие и климата‘ 2020 стартират на 22 май

На 22 май – Световният ден на биоразнообразието, Българска фондация Биоразнообразие дава началото на кампанията за номиниране на най-ярките постижения за опазване на природата и климата у нас. Номинирането е публично и всеки може да отправи предложения в една или повече категории, стига да се отнасят за периода 22 май 2019 – 22 май 2020. Наградите са само положителни, защото с негативните случаи цялото ни общество се сблъсква ежедневно.

„Вече две години не сме раздавали нашите награди и не сме радвали публиката и особено всички тези, които заслужават адмирации за своята работа. Но през 2020 г. се връщаме с нови сили и дори с нова тема в наградите – тази за климата и климатичните промени. По традиция даваме старт на 22 май и вярваме, че след тази пауза броят на номинираните ще бъде много висок, а на есен ще се съберем всички заедно, за да отпразнуваме усилията, успехите и постиженията на всички тези, които работят за опазване на българската природа или се борят за намаляване ефекта от климатичните промени.“ – споделят организаторите от БФБ.

Годишните награди са част от дългогодишните усилия на фондация Биоразнообразие в опазването и популяризирането на българската природа като тази година добавя перспективата на климатичните промени и техния ефект върху живота в България. Климатичните промени са едно от най-големите предизвикателства на съвремието ни, които все по-осезаемо ще засягат човечеството.  Те променят баланса в екосистемите и рефлектират и върху ресурсите, които ползваме от природата.

През 2020 година номинации, придружени с кратка обосновка и по възможност със снимки ще се събират в 6 категории на awards@biodiversity.bg или по пощата на адрес: София, ул. Триадица 6, офис 504 «За Годишните награди» до 22 август 2020 г. :

1. Най-успешна кампания

2. Най-добър журналистически материал

3. Активист за биоразнообразието и климата

4. Политик с най-голямо внимание към българската природа и климата

5. Награда за отговорни бизнеси

6. Награда за международен експерт с принос за българската природа

Годишните награди на биоразнообразието отличават най-активните кампании през годината, най-смелите журналисти, най-отдадените активисти и най-загрижените за природата представители на бизнеса и политиката! Записахме специален анонс, за да поканим хората да се включат в наградите https://youtu.be/TKxxicT8M7c

И тази година ще има решение на журито от изявени общественици и избор на публиката през социалните мрежи. Церемонията по награждаване ще бъде в края на септември, затова всички граждани, институции, медии, които искат да участват могат да изпратят свои предложения до 22 август.


Присъждането на Годишните награди се организира от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект „GameON!”, финансиран от програма DEAR на ЕК.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email