Георги Динев също открива изложба на Никулден

Директорът на бургаската художествена галерия Георги Динев също ще открие самостоятелна изложба точно на Никулден в галерия „Неси“. Майсторът ще подреди 12 непоказвани досега платна.

Авторът ще представи натурални пейзажи, изпълнени с акрил и молив върху платно. Те са изработени специално за пространството на галерията. Специален акцент в експозицията са три портрета.

Те са на основоположникът на кубизма Жорж Брак, другият е на Георги Чапкънов – Чапа.  На третия е изобразен музикантът-барабанист и голям приятел на художника Димитър Семов.

В жанрово отношение самият автор определя творчеството си като магически реализъм. Можете да посетите изложбата до края на декември.

Георги Динев е роден в Бургас, завършил е Художествената гимназия в Казанлък, а висшето си образование във Великотърновския университет „Свети Свети Кирил и Методий” със специалност „Живопис“.

От 1987 година досега има повече от 40 самостоятелни изложби в България и по целия свят. Номиниран е многократно в редица национални и международни конкурси.

Носител е на наградата на Съюза на българските художници от „Международното биенале на миниатюрата“, наградата за графика на Алианц България, Художник на годината.

Работи в областта на живописта, графиката и иконописта.

Чуйте в звуковия файл разговора на Слави Томов с Георги Динев

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email