Галина Григорова-бъдещ издател и автор: Книгоиздаването не е старомодна професия

С още един талантлив и млад събеседник ви срещаме днес. Тя е Галина  Григорова. Завършила е НЕГ „Гьоте“-Бургас и в момента учи в СУ „Св. Климент Охридски“ специалност „ Книгоиздаване“. Освен това тя има афинитет към писането и книгите от най-ранна възраст. Започва да пише поезия, кратки разкази и текстове на песни на 17 годишна възраст. Предстои представянето на първата и дебютна стихосбирка „ Признание“, която е включена в Септемврийската програма на Бургаска писателска общност.  За нея книгоиздаването е рядка, но важна специалност, която  дава възможност  за добра бъдеща реализация не само за книгоиздатели, но и за редактори, художници и писатели. А поезията е : възможност  да изразява самата себе си пред света, както не би могла да се изрази никъде другаде.

-Как мислиш да се реализираш  оттук нататък?


– По принцип моята мечта винаги е била да съм писател, но много се радвам, че открих книгоиздаването защото то ми показа, че  освен писането мога да реализирам и други свои любими занимания.

-В момента учиш в София, но имаш ли намерение да се реализираш професионално и в своя роден град Бургас?

– Честно казано, мисля че възможността да се реализирам в София е по-вероятна, но бих се радвала да работя и в Бургаски издателства.

-Какво би променила в самата сфера на книгоиздаването?

-Все още не съм в сферата на книгоиздаването, за да знам какво може да се промени в нея, но това което на първо време бих искала да направя е да дам друг възглед върху самата сфера защото повечето хора нямат познания относно нея. Наричат я старомодна, безперспективна, което като млад човек, който винаги се е интересувал от тази сфера, мисля че то е далече от „ загинала“ и точно хора като мен имат дълга и възможността да я възродят.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email