В сряда в Бургас ще отбележат с онлайн събитие Международния ден в памет на жертвите от Холокоста

На 27 януари 2021 година светът за 16-и път ще отбележи Международния ден в памет на жертвите от Холокоста. Всяка година на този ден Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“ организира  събитие, с което почита паметта на невинните жертви на нацизма, като приобщава и град Бургас към този акт.

„От няколко години съчетаваме възпоменанието с кампанията на Световния Еврейски Конгрес „#WEREMEMBER“, която призовава хората по целия свят да разпространят посланието никога повече терорът да не се повтаря“, казват от „Алеф“.

Поради пандемията от COVID-19 тази година възпоменателното събитие ще се проведе онлайн. В него дистанционно ще се включат отличени автори в Националния ученически литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“, актьори от младежката театрална трупа „Валери и приятели“, бургаски писатели, съмишленици и приятели на Център „Алеф“.

Виртуалната паметна среща ще започне от 14 часа на 27 януари 2021 година. Участието в нея ще бъде осъществено чрез линка: https://stagemedia.my.webex.com/join/vps.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email