В експозиционен център „Флора“ се проведе финалът на вълнуващия проект „Предизвикателството“

В експозиционен център „Флора“ се проведе финалът на вълнуващия проект „Предизвикателството“. Приблизително 50 филмови ентусиасти, разпределени в 7 отбора, се включиха в това иновативно киноприключение.

Участниците прекараха цял ден в компанията на менторите Ники Илиев, Александър Чобанов, Кристина Верославова, Калоян Божилов и Николай Мутафчиев. Водени от техния опит, те се потопиха в света на киното, усъвършенствайки своите знания и умения.

Веднага след майсторските класове беше дадено началото на самото „Предизвикателство”. Въоръжени с вдъхновение, участниците имаха само 24 часа, за да превърнат своите идеи в реалност и да заснемат 10-минутен късометражен филм.

Отборът на Георги Димитров „Alternative Monday“ взе престижното първо място и награда от 1000 лева, предоставена от Bill Key.

Отбор „Женско Царсто“, с лидер Сияна Добрева, спечели заслужено второ място и награда от 300 лева, завладявайки менторите с оригиналната си идея. Наградата за трето място беше присъдена на отбор „Деца на море”, с лидер Деница Дойчева, който се отличи с най-добре развит сценарий.

„Предизвикателството“ не само се превърна в платформа за изгряващите таланти на Бургас, но и насърчи духа на сътрудничество между тях. Отдадеността, постоянството и страстта, показани от всички участници, го превърнаха в истински празник на изкуството.

Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email