В Бургас може да се разходите виртуално в праисторически времена и в Амазонската джунгла

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Община Бургас, с активното съдействие на американската корпорация „ЕОН Реалити“, създадоха демонстрационен и обучителен център за виртуална и добавена реалност. Центърът е разположен в сградата на Конгресния център на Морска гара – Бургас.

Проектът е реализиран да вдъхновява бургаските ученици, студенти и техните преподаватели да използват иновативните технологии в сферата на образованието. Така реално се подпомага и бизнеса в намирането на новаторски подходи.

Центърът „Virteon Burgas“ разполага с най-съвременната техника за виртуална и добавена реалност, предлагаща демонстрация на 3D обекти и 360-градусови панорами. Чрез нея посетителите могат да „отидат“ на виртуална разходка в праисторическите времена, да се „гмурнат“ в дълбините на морското дъно, или да участват във вълнуваща „експедиция“ в Амазонската джунгла. 3D уроците, от своя страна, могат да послужат на учениците и студентите в техните уроците по биология, химия, физика, природа и обществото и др.

Центърът обявява ден на отворените врати за жителите и гостите на града всеки четвъртък от 10:00 до 17:00 часа, обещавайки незабравимо виртуално изживяване на тези, които изберат да го посетят. Демонстрациите не са обвързани с такси.

Молим да заявите своето желание да посетите „Virteon Burgas“ на следния телефонен номер: 087 60 63 515 или на имейл: [email protected]

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email