В Атия честваха „Дръзки“

Седемнадесет години от приемането на фрегатата „Дръзки“ в състава на Военноморските сили на България отбелязаха в поделението на полуостров Атия. Началникът на щаба на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Павлин Петков поздрави командира на кораба и екипажа за високия професионализъм при изпълнение на всички поставени през годината задачи.

В поздрава си към екипажа командирът на дивизиона патрулни кораби капитан I ранг Радко Пенев подчерта, че празника е чудесен повод за благодарност към мъжеството и храбростта на българския военен моряк, за изключителните му професионални качества, които неведнъж е доказвал в моменти на трудности и изпитания.

Командирът на фрегата „Дръзки” капитан ІІ ранг Стоян Христов също благодари на екипажа и изрази своята увереност в неговите способности. На 21 октомври 2005 година във военноморска база Зеебрюге, Кралство Белгия на борда на фрегата „Ванделар”, тържествено е вдигнат военноморският флаг на Република България и присвоено името „Дръзки”.   

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email