Второто издание на юлския паркфест „Чета и плета“, организиран от читалище „Любен Каравелов 1940“ – Бургас, ще се проведе на 30 юли в Борисовата градинка

Второто издание на юлския паркфест „Чета и плета“, организиран от читалище „Любен Каравелов 1940“ – Бургас, ще се проведе на 30 юли в Борисовата градинка. Началният час е 18.00.

За пореден път под  зелените сенки на дърветата ще звучи авторска поезия и музика, ще се твори, общува и аплодира изкуството, заплитащо цветове, възхити и послания.

На микрофона с книга в ръка ще застанат: Ажда Чаушева – стихове и песни, Георги Д. Георгиев, Елка Василева-Ебори, Матей Марков-Ебори, Наталия Недялкова, Татяна Йотова – стихове и песни, както и младите поети от Литературно студио „Митични птици“ с арт-педагог поетесата Роза Боянова.

Паркът ще се превърне в галерия за ръкоделия и работилница за нови творчески умения, ще има кътове за презентации. Програмата на юлския паркфест включва:  Еко Арт Инсталация „Прегърната природа“ на младите творци Божана Славкова и Яна Янкова – архитект и художник, „Бабините плетива“ – изложба на дантели, изработени от дамите от Културен клуб на пенсионера „Любен Каравелов“ , Арт ателие „Послания на текстил“ за печатане на тениски.

Акцент в събитието ще бъде фотоизложбата в памет на незабравимата Петя Даскалова – „Фестивалът през обектива на Петя“, с фотоси, уловили настроението и емоциите на миналогодишното издание.

От юлската паркова сцена музикален поздрав ще отправят: Фолклорна формация „Тракийче“ към Читалище „Любен Каравелов 1940“ с вокален педагог Пенка Петрова, Петя Златева – поп изпълнител от Вокално студио „Галакси“ с ръководител Руси Русев – Читалище „Просвета 1927“, и Рок група „9 Бенд“ с ръководител Йордан Христозов – Читалище „Светлина 1939“ – Поморие.

За пореден път за любителите на четенето парковата къщичка ще бъде заредена с нови книги.

Читалище „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ 1940“

Бургас 8000, ул. „Цар Калоян“ 24

056/844469, 0895 506 210

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email